Astro – Kluizenaarsyndroom

album coverNL Hip Hoptrippy

Astro is een Nederlandstalige rapper en producer uit Heerlen. Hij heeft een unieke kijk op Hiphop, zijn tracks zijn een mix van old school Boombap en Psychedelica en hij rapt meer over spiritualiteit en verlichting dan over misdaad en poen.

Astro nam contact met mij op omdat hij graag een cover design van mij voor zijn album ‘Kluizenaarsyndroom’ wilde. Een ontwerp die hij kon gebruiken voor zowel de digitale release, als de platenhoes voor de LP en merch.

Het ontwerp moest het concept van een kluizenaar die vanuit een spacende zelf isolatie talloze tracks produceerd uitbeelden maar ook een toffe uitstraling hebben die de direct de aandacht vraagt.

Proces

Na een uitgebreid telefoon gesprek ben ik begonnen met schetsen, ik zat al snel in de goede richting. Ik kwam al snel op het idee om met de artwork voor deze plaat de ruimte in te gaan.

Een muzikale reiziger die alleen de grote leegte van de ruimte afreist, het ruimteschip is tegelijker tijd ook het hoofd van Astro. Dit beeld communiceert zowel de spacey vibe waar Astro naar opzoek was en de introspectieve songteksten. De waterpijp rook die de cockpit vult en uit de neus van het schip komt is een leuke touch die de voorkant van de hoes met de achterkant verbind.

Ik koos ervoor om dit ontwerp met penseel en inkt te tekenen. Deze intekening functioneerde als uitgewerkte schets voor Astro om een goed beeld te krijgen van het ontwerp en mogelijk nog aanpassingen door te geven.

Uitwerking

De inkttekening heb ik na goedkeuring gescand en vervolgens digitaal met Photoshop ingekleurd en bewerkt. Als laatste heb ik de titels, tracklist en logo’s toegevoegd.

De artwork is uiteindelijk ook op een hoodie gedrukt en gebruikt voor een cassette tape.

Samenwerken?

Ben je voor jouw project op zoek naar een album cover, een t- shirt design of illustratie?

Wil je toffe artwork die aansluit bij jouw merk of band?

Ik kan je hierbij helpen.

Ik denk graag mee om samen een sterk concept te creëren en een zo tof mogelijk resultaat te realiseren.

Neem gerust contact met me op, Let’s go!