Dadakademia en VVLH – Mural Workshop De Leidse hout

educatiefillustratiekarikatuurmuraloutside wallWorkshop

Dadakademia is de eerste kunst&filosofie academie in Leiden, ze pakken maatschappelijke problemen aan met een team van deskundigen, bewoners, professionals, leerlingen en stagiaires.

Door het organiseren van inzichtelijke, culturele, speelse en leerzame projecten dagen ze jongeren uit om van waarde te zijn voor de stad.

De Vereniging van Vrienden van de Leidse Hout (VVLH) zet zich in voor behoud en verfraaiing van het park “De Leidse hout’ te Leiden

Briefing

De Vereniging van Vrienden van de Leidse Hout stoort zich al jaren aan een elektriciteitshuisje aan de rand en bij een van de ingangen van het park. Het huisje is beklad met graffiti, tags en leuzen en staat daardoor niet bepaald mooi en het verder mooi onderhouden park.

Na meerdere mislukte pogingen met verschillende partijen hebben de VVLH aan Dadakademia gevraagd om het huisje aan te pakken.

Het Team van Dadakademia vroeg mij om een 4 daagse workshop te bedenken om het hele huisje te voorzien van een make over, een muurschildering rondom het hele huisje. Zowel de VVLH als Dadakademia hadden een paar wensen die ze graag terug zien in het ontwerp.

De VVLH stelde de eis dat de muurschildering ervoor moest zorgen dat het huisje mooi in de omgeving op  zou gaan, het ontwerp moest bestaan uit kleuren uit het bos en bezienswaardigheden uit het park.

Dadakademia was dit jaar druk bezig met de duurzame ontwikkelingsagenda van het UN en wilde dit project daarin mee nemen, er moesten dus wel een paar van de 17 SDG’s (Duurzameontwikkelingsdoelstellingen) terug te vinden zijn in het ontwerp.

Workshop

Tijdens de workshop heb ik een groep van 10 jongeren in 4 lessen begeleid in het hele proces van het maken van een muurschildering in opdracht. Van inspiratie opdoen, schetsen, ontwerp maken, ondergrond voorbereiden, schets op de muren zetten tot het verven met spuitbussen.

Het resultaat is een gave muurschildering  die een maatschappelijk, milieubewust en decoratieve functie volbrengt die zowel door een professional en lokale jongeren is gemaakt!

Samenwerken?

Ben je voor jouw project op zoek naar een album cover, een t- shirt design of illustratie?

Wil je toffe artwork die aansluit bij jouw merk of band?

Ik kan je hierbij helpen.

Ik denk graag mee om samen een sterk concept te creëren en een zo tof mogelijk resultaat te realiseren.

Neem gerust contact met me op, Let’s go!