Mack x King x Monster – Albumcover

album covercomicsillustratiekarikatuurNL Hip Hopportretvinyl

Nederlands underground hip hop kings $keer & boo$, Hairo en producer Presto hebben onder hun pseudoniemen Mack, King en Monster samengewerkt aan een keihard album.

Ik werd gevraagd om dit project te voorzien van een album cover en kreeg de vrijhand.

Mack x King x Monster is de titel, een collab tussen drie heavyweights. De titel bracht mij al snel op het idee om mezelf te laten inspireren door de comicbook mash ups, comic books waar de helden en schurken van verschillende comicbook titels samenwerken.

Om te beginnen heb de drie personages geportretteerd aan de hand van hun skills en unieke eigenschappen, tijdens dit proces heb ik de keuze gemaakt om voor comicbook villains te gaan in plaats van superhelden en heb ik meteen een grimmige sfeer voor de rest van de artwork bepaald. de portretten zijn perfect om te gebruiken voor promotie van het album.

Met de drie portretten als basis heb ik de mash-up stijl cover vorm gegeven door een bliksem splitsing. Om de vette cover niet in de weg te zitten heb ik de titel samen met de tracklist op de achterkant geplaatst, zo komen zowel de cover illustratie en de geïllustreerde titel volledig tot hun recht.

Samenwerken?

Ben je voor jouw project op zoek naar een album cover, een t- shirt design of illustratie?

Wil je toffe artwork die aansluit bij jouw merk of band?

Ik kan je hierbij helpen.

Ik denk graag mee om samen een sterk concept te creëren en een zo tof mogelijk resultaat te realiseren.

Neem gerust contact met me op, Let’s go!