Visser ’t Hooft Lyceum – Future classroom Mural

educatiefillustratiekarikatuurmuralSchool mural

Het Visser ‘t Hooft Lyceum is een christelijke school. Het Visser heeft drie locaties: in Leiden, Leiderdorp en Rijnsburg. Elke locatie heeft zijn eigen identiteit en cultuur, passend bij de ouders en leerlingen van de school. De school is vernoemd naar een bijzonder man die zich inzette voor verbinding tussen mensen.

Briefing

Visser ’t Hooft kreeg een make over, de vide werd verzien van nieuwe banken, tafels, stoelen, krukken en vers geverfde kleuren in een strak maar fris kleuren pallet.

De grote vide had een lange gele muur die nog wat saai oogde.  De ruimte miste nog karakter, wat pit.

Het Visser ’t Hooft Lyceum nam contact met mij op om aan tafel te zitten met de schilders, interieur ontwerpster, interieur bouwers en de woordvoerder van de school om na te denken over een muurschildering.

Na een korte uitleg over mijn werkwijze was ik vooral erg benieuwd naar de wensen van de school, de leerlingen en de interieur ontwerpster.

Vrij snel kwamen we tot een paar concrete wensen, eisen en thematische standpunten.De muurschildering moet passen binnen het gekozen kleuren pallet van het interieur.

De thema’s waar ik mee mocht werken waren ‘inclusiviteit’ en ‘het klaslokaal van de toekomst’  daarnaast mocht het ontwerp best een beetje spannend zijn, hiermee ben ik aan de slag gegaan.

Schets en ontwerp

Mijn eerste idee en schets werden goedgekeurd. Omdat ik uit het gesprek al veel informatie had gekregen en goed aanvoelde wat de wensen waren ging het schetsen en ontwerpen mij makkelijk af en waren er geen verdere revisies nodig.

Uitvoering

Tijdens de Kerstvakantie heb ik de muurschildering binnen een week op de muur gezet, omdat het gaat om een muur binnen een gebouw waar veel leerlingen rondlopen, hangen en spelen heb ik goede kwaliteit muurverf gebruikt, dit heb ik aangebracht met kwasten en rollers en vervolgens over gerold met een laag beschermende vernis tegen eventueel beschadigingen.

Ook de banken heb ik voorzien van decoratieve elementen die terugkomen uit de muurschildering.

Samenwerken?

Ben je voor jouw project op zoek naar een album cover, een t- shirt design of illustratie?

Wil je toffe artwork die aansluit bij jouw merk of band?

Ik kan je hierbij helpen.

Ik denk graag mee om samen een sterk concept te creëren en een zo tof mogelijk resultaat te realiseren.

Neem gerust contact met me op, Let’s go!